Σελίδες

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Πως η Μακρόνησος από τόπος εξορίας και μίσους μπορεί να αλλάξει πρόσημο και να γίνει τόπος αλληλεγγύης και φιλίας των λαών.

Η κατάσταση στα ανατολικά σύνορά μας είναι εκρηκτική. Χιλιάδες λαθροέποικοι έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και προσπαθούν να  αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύσταση των νησιών πράγμα που πιθανότατα θα οδηγήσει σε περαιτέρω εντάσεις και κρίσεις στα νησιά. Αυτές τις εντάσεις σίγουρα θα τις εκμεταλλευθεί η Τουρκία που θέλει να επιβάλλει ένα αναχρονιστικό, οπισθοδρομικό, θεοκρατικό καθεστώς και δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε γενοκτονίες. Σε αυτό το εγχείρημα έχουν και την σταθερή βοήθεια από την χριστιανική αίρεση που υπονομεύει τους Έλληνες πολίτες. Οι Έλληνες στο γένος και στο θρήσκευμα δεν πρέπει κάτι τέτοιο να το αφήσουν να περάσει.



Πρέπει να δημιουργηθούν κλειστές δομές για αυτούς τους ανθρώπους, έτσι ώστε χωρίς να τους σκοτώσουμε και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε βία (που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας από καλοθελητές στο εξωτερικό και στο εσωτερικό) να τους εξουδετερώσουμε. Όμως σε αντίθεση με τους «φωστήρες» της νέας δημοκρατίας, που οι τουλάχιστον ηλίθιοι φτιάχνουν τέτοιες δομές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δεν καταλαβαίνουν ότι θα δημιουργήσουν τα εξής προβλήματα.

1ον σε περίπτωση που επιθυμεί η Τουρκία μπορεί να ισχυριστεί ότι καταπατάμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επέμβει στα νησιά για να τους προστατεύσει (στην περίπτωση που επιλεγεί η Μακρόνησος είναι πολύ μακριά για την Τουρκία).

2ον σε περίπτωση που επιθυμούν να κάνουν ζημιά η Τουρκία μπορεί σχετικά εύκολα να τους εξοπλίσει, γιατί είναι δίπλα.

3ον δημιουργείται μια αντιπαλότητα μεταξύ κατοίκων και μεταναστών, πράγμα που δίνει ψυχολογικό κίνητρο σε  αυτούς να προβούν σε ωμότητες άμα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

4ο μπορεί η Τουρκία να ισχυριστεί ότι αυτοί οι λαθροέποικοι είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Εάν όμως επιλεγεί η Μακρόνησος ή η Γυάρος ή κάποιο άλλο ακατοίκητο νησί του δυτικού Αιγαίου, ή η ηπειρωτική Ελλάδα, για τις κλειστές δομές:

1ον είναι ποιο εύκολη η πρόσβαση από την ηπειρωτική Ελλάδα για ανεφοδιασμό, υποστήριξη και επέμβαση όταν και άμα χρειαστεί.

2ον είναι ποιο δύσκολα για την Τουρκία να χρησιμοποιήσει τους λαθροέποικους για να δημιουργήσει τετελεσμένα, λόγο απόστασης.

3ον είναι δυσκολότερο να τους χρησιμοποιήσει σαν διαπραγματευτικό χαρτί.

4ον δεν θα μπορούν να διαφύγουν

5ον αυτές οι δομές εάν γίνουν στην Γυάρο και στην Μακρόνησο μπορούν τα νησιά να αποχαρακτηριστούν από τόπος εξορίας και μίσους και να αλλάξουν πρόσημο σε νησιά αλληλεγγύης και φιλίας των λαών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου