Σελίδες

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Η επόμενη μεγάλη μπίζνα εάν θα γίνει θα πρέπει να προβλέπει την αξιοποίηση των ορεινών όγκων της Ελλάδας

 Κάθε λίγο οι "ξένοι" μας δανείζουν ή όταν βρίσκουμε χρήματα κάνουμε έργα χαζά που ο κάθε λογικός άνθρωπος τα βλέπει και καταλαβαίνει ότι γίνονται χωρίς σχέδιο για το πως θα αξιοποιηθούν. 

Αρχικά ένας πολύ καλός τρόπος αξιοποίησης των χρημάτων είναι η δημιουργία μικρών κολυμβητηρίων (25 γυάρδες ή 25 μέτρα με 3 διαδρομές, που μπορούν να συντηρηθούν) σε σχολεία, σε περιοχές και Νομούς που δεν έχουν. Δηλαδή  η Ξάνθη (εάν έχει ανοίξει η 50άρα της Ξάνθης δεν γνωρίζουμε, αλλά για πολλά χρόνια ήταν κλειστή), η Ηγουμενίτσα, η Φλώρινα, το Κιλκίς και πολλές άλλες περιοχές δεν έχουν κολυμβητήρια με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην γνωρίζουν κολύμβηση [εκτός από θέμα εκπαίδευσης, είναι και θέμα εθνικής άμυνας (πώς θα περάσουν ένα ποτάμι ή θα κάνουν μια απόβαση οι στρατιώτες), και θέμα υγείας (ένας τραυματισμός, ένα πρόβλημα ανάπτυξης στα οστά όπως σκολίωση η κύφωση ή στην τρίτη ηλικία χρειάζεται η κολύμβηση)]. 

Το άλλο που μπορούν να αξιοποιηθούν τα χρήματα είναι στην δημιουργία σκαλοπατιών σε άγονους ορεινούς όγκους, που με την καλλιέργεια ελιών θα μετατραπούν σε γόνιμους. Η ελιά συνίσταται, γιατί αφενός φυτρώνει σε χώμα με πέτρες, αφετέρου επιφέρει κέρδος και η καλλιέργειά της βελτιώνει το έδαφος.  Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν συνίσταται, γιατί τα χρήματα που θα βγάλει κάποιος είναι πολύ μακροπρόθεσμα.  



Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί 

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί 

Πρέπει να γίνει Επανελληνοποίηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου