Στο βιβλίο του Λανς Μπενετ "Ειδήσεις ή πολιτική των ψευδαισθήσεων" σε κάποια φάση στο κεφάλαιο "Ή δόμηση της πολιτικής πραγματικότητας" αναφέρει για μια έρευνα που έγινε από τον πολιτικό επιστημών Τομας Πάτερσον με θέμα την προεκλογική κάλυψη από τα ΜΜΕ των εκλογών της Αμερικής. Αυτή ή έρευνα καταλήγει ότι με την πάροδο των χρόνων ο όγκος της αρνητικής κριτικής κατά των πολιτικών από τον τύπο έχει αυξηθεί, αλλά αυτού του είδους ή κριτική είναι αόριστη και προσωπική και το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού προς τους ηγέτες του, χωρίς να επεξηγεί στους πολίτες πως λειτουργούν οι μηχανισμοί του κράτους , ώστε να μπορέσουν να διοχετεύσουν την δυσαρέσκεια τους σε θετική δράση.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στα άλλα δυτικά κράτη. Πιθανώς συμβαίνει και στα άλλα κράτη που έχουν εκλογικές διεργασίες. Ο Πάτερσον καταλήγει για την Αμερική ότι οι δημοσιογράφοι δεν διαθέτουν καθαρά προσδιορισμένα πρότυπα που να τους υποδεικνύουν πως να καλύψουν ειδήσεις που κατευθύνονται από πολιτικούς.
Στην δικιά μας περίπτωση θα πρέπει, τώρα που δεν έχουμε την εξουσία, να "μπλεκόμαστε" με την λειτουργία του ανθελληνικού συστήματος και να ενημερώνουμε τους συναγωνιστές για τον τρόπο λειτουργίας του , τις αδυναμίες του και τα σημεία που είναι απρόσβλητο. Έτσι θα μπορέσει ο αγώνας μας να αποκτήσει διεισδυτικότητα και να πετύχουμε εισοδηστικές νίκες. Την ενημέρωση των Ελλήνων ακόμα και εάν δεν καταφέρνουμε να το κάνουμε μέσω των δημοσιογράφων του συστήματος, θα το αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι με τους οικείους μας.
Αργότερα όταν θα πάρουμε την εξουσία, και επειδή εμείς είμαστε ένα εθνικό κίνημα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα άτομα, από παιδιά ακόμα, πως λειτουργεί το σύστημα που θα φτιάξουμε, έτσι ώστε αυτό το πρόβλημα που επεσήμανε ο Πάτερσον εμείς να μην το έχουμε και οι θετικές δράσεις -ενέργειες των συνελλήνων να στοχεύουν σε οικονομική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του έθνους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου