Σελίδες

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Πρόταση νόμου για το καθεστώς ναυαγοσωστικής κάλυψης στην Ελλάδα.




Το 2000 εκδόθηκε προεδρικό διάταγμα για τους ναυαγοσώστες με αριθμό 23/2000 όπου έδινε την ευθύνη για την ναυαγοσωστική κάλυψη στο λιμεναρχείο, και το οποίο εξηγούσε τι χρειάζεται να έχει επάνω του ο ναυαγοσώστης και σε ποια αντικείμενα πρέπει να εκπαιδευτεί χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένη ύλη. Αυτό άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει προς το χειρότερο για τα οικονομικά των Δήμων, για τους ναυαγοσώστες και γενικότερα για τον κόσμο που θεωρητικά πρέπει να προστατευθεί (μιας και το ναυαγοσωστικό προϊόν αποτελεί σήμερα κάτι πολύ ακριβό, δυσεύρετο και κεντρικά διαχειρίσιμο). Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία που έχουμε και έτσι όπως λειτουργεί ο νόμος σήμερα:

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Τώρα που μας μαμήσανε οι Ιταλοί με την συμφωνία στο Ιόνιο για την ΑΟΖ, αποφάσισαν να ασχοληθούν με σοβαρά κράτη στην περιοχή

https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/c/s/ahvalnews.com/turkey-italy/turkey-italy-conduct-joint-naval-drill-mediterranean?amp

Μετά την ιταλική τσόντα που γυρίστηκε με πρωταγωνιστή στον ρόλο της «ευλογιμένης» τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών και στον ρόλο του Γκουσγκούνη τον αντίστοιχο Ιταλό, οι Ιταλοί αποφασίζουν ότι αφού στο ανατολικό ρωμαϊκό παράρτημα δεν κουνιέται φύλλο, έχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν και πραγματοποιούν αμυντική άσκηση με το σοβαρό κράτος της περιοχής που είναι η Τουρκία. 

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην εξωτερική πολιτική μας.

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην εξωτερική πολιτική μας, γιατί :

1ον Τώρα που λέγεται ότι υπογράψαμε ΑΟΖ με την Ιταλία, έχουμε διαβάσει όλο το κείμενο? Γιατί πολλές φωνές αναφέρουν ότι παραχωρήσαμε κυριαρχικά δικαιώματα στην Ιταλία και η υπογραφή της συμφωνίας έγινε υπό το βάρος του τουρκολυβικού συμφώνου. Επίσης λέγεται ότι η συμφωνία ήταν και ποιο πριν προς υπογραφή και δεν είχε υπογραφεί λόγο του ότι δεν ήταν τόσο συμφέρουσα από ελληνικής πλευράς.

2ον Στο μέτωπο της Λιβύης, εάν όπως φαίνεται επιτεθεί η Αίγυπτος και καταλάβει εδάφη της Λιβύης (πιθανώς θα διαμοιραστεί η χώρα μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας) τι θα γίνει εάν η Αίγυπτος τηρήσει το Τουρκολιβυκό σύμφωνο? Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα θέλαμε μια αδύναμη Λιβυή, ή είμαστε εξασφαλισμένοι απέναντι στην Αίγυπτο?

3ον επειδή σε παγκόσμιο επίπεδο οι συμφωνίες δεν είναι σταθερές και συνήθως είναι μονομερείς, τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνουν να οδηγούνται σε ένοπλες κρίσεις - γενικευμένο πόλεμο. Σε τέτοιες καταστάσεις συνήθως τα όπλα και κυρίως τα πυρομαχικά μετράνε περισσότερο από τις ανθρώπινες ζωές. Είμαστε έτοιμοι και αποθηκεύουμε πυρομαχικά έτσι ώστε εάν χρειαστεί να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε ? Προσοχή, δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ να έχουμε αεροσκάφη, όσο αυτά τα αεροσκάφη να πετάνε και να έχουν όπλα ώστε να μπορούν να βομβαρδίσουν.

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί
Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση