Το θέμα του Brexit πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί μετά την Βρετανία, θα πρέπει και η Ελλάδα να ξεφύγει από την σκλαβιά του Ευρώ και της ΕΕ.
Όμως με τι όρους θα γίνει το brexit πρέπει να μας προβληματίσει εξίσου. Ένα ομαλό brexit που θα αφήσει αλώβητες Βρετανία και ΕΕ δεν μας συμφέρει, γιατί εάν έρθει η σειρά μας να διαπραγματευθούμε με την ΕΕ για την έξοδο της Ελλάδας, καλύτερα θα είναι να έχουμε να διαπραγματευθούμε με μια αδύναμη, χτυπημένη και ταλαιπωρημένη συμμαχία , παρά με μια συμμαχία που πατάει γερά στα πόδια της. Βέβαια ένα brexit όσο βελούδινο και εάν είναι, θα επιφέρει πλήγματα και στις δύο μεριές.
Επίσης αφού δεν έχουμε καταφέρει ως τώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και την ΕΕ , ίσως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα να εξασθενήσει η ΕΕ και άλλο, με το πρόβλημα του Brexit , αλλά και με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή η Ιταλία.
Εξίσου σημαντικό είναι το ότι το θηρίο που λέγεται ΕΕ θα προσπαθήσει να δαγκώσει αυτόν που θα πάει να ελευθερωθεί από τα δεσμά του. Κάτι τέτοιο την Ελλάδα την συμφέρει, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι την Βρετανία θα την χτυπήσουν στην απεξάρτηση της Σκοτίας. Από ανθρωπιστικής άποψης , αλλά και από εθνολογικής είναι πολύ καλύτερα η Σκοτία να απεξαρτηθεί από την Βρετανία, επιλέγοντας την ΕΕ για πάτρωνα αρχικά, και έπειτα όταν ανακτήσει τις δυνάμεις της και όσο η ΕΕ αδυνατίζει να ανακτήσει πραγματικά την ανεξαρτησία της. Ο δεύτερος είναι γιατί εάν η Βρετανία μειώσει την γεωγραφική έκταση που ελέγχει μειώνεται σημαντικά και η δύναμη της , με αποτέλεσμα να μειώνεται και η αποτελεσματικότητα της στις υπερπόντιες κτήσεις της. Εμάς μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το δεύτερο , γιατί στην Κύπρο έχουμε κατοχή ελληνικού εδάφους (μέρους της Κύπρου) από βρετανικές δυνάμεις.
Η Ελλάδα όμως μπορεί να υιοθετήσει μια ποιο έξυπνη στρατηγική. Αντί να ταυτιστεί με την ΕΕ εις βάρος της Βρετανίας που είναι ναυτική δύναμη και ίσως βγει νικητής της διένεξης, μας συμφέρει να είμαστε ουδέτεροι με μια ελαφριά κλίση προς την Βρετανία. Γιατί αρχικά σήμερα το brexit μας συμφέρει πολύ περισσότερο, και έπειτα επειδή η Βρετανία έχει μια πολύ σοβαρή διένεξη με την Ισπανίας στο Γιβραλτάρ. Το πιθανότερο είναι να κερδίσει η Ισπανία που έχει την ΕΕ σύμμαχο, έχει πολύ ισχυρό ναυτικό και αρκετά δυνατή αεροπορία , όχι δυνατότερη βέβαια από την Βρετανία, αλλά η Βρετανία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει όλη την δύναμη της λόγο απόστασης , αλλά και λόγο του ρωσικού κινδύνου. Έτσι εάν εξελιχθεί η κατάσταση όπως τα υπολογίζουμε σε αυτό το άρθρο, το πρόβλημα με την κατοχή της Κύπρου θα λυθεί από άλλους. Αλλά και έτσι να μην συμβεί, η Βρετανία θα αποχωρήσει πολύ λαβωμένη.
Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι εάν μας συμφέρει να περιμένουμε το τι θα κάνει η Ιταλία. Εάν η Ιταλία παραμείνει στην ΕΕ και το Ευρώ ή αν θα φύγει. Πάντως μέχρι σήμερα αυτό που φαίνεται είναι ότι η ΕΕ συμπεριφέρθηκε πολύ ποιο ευγενικά στην Ιταλία από ότι στην Ελλάδα, που την θυσίασε σαν Ιφιγένεια. Όμως ασχέτως τι θα γίνει με την Ιταλία, είτε θα φύγει και αυτή από την ΕΕ και σχεδόν θα τελειώσει η ΕΕ, είτε θα ταλαιπωρήσει παρά πολύ την ΕΕ και θα κάνει ευκολότερα τα πράγματα για εμάς για ένα Grexit.
Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Η Τουρκία πρέπει να διαλύσει
Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση